Korttipelejä löytyy jos monenmoista, yksinkertaisesta Casino Wars onnenpelistä monimutkaiseen pokeriin ja sen moniin variaatioihin. Korttipeleistä kun puhutaan niin täytyy tarkentaa tarkoitustaan, sillä on pelejä joissa voittaa puhtaalla tuurilla ja pelejä jossa pelaajan taito ratkaisee. Tässä artikkelissa keskitymme yhteen ainoaan taitopeliin.

Mikäs olisikaan parempi paikka aloittaa, kuin tämän hetken tunnetuin korttipeli, eli texas hold em. Peli saavutti suosiota nykyisen pokeribuumin myötä, sillä se on käytännössä täydellinen peli rahapeliksi. Texas hold em ei ole säännöiltään vaikea, eikä se vaadi pelaajilta paljoa fyysisiä toimia. Turnausolosuhteissa on erittäin tärkeää, ettei pelaajat kurkottele pöydälle tai edes joudu paljoa käsittelemään omia korttejaan.

Texas hold em on myös siltä osin mielenkiintoinen, että se vaatii pelaajalta erittäin hyvää pelisilmää. Koska viisi seitsemästä kortista on kaikilla samat, on kädet yleensä melko lähellä toisiaan. Tämän ansiosta pelaajan onkin kyettävä lukemaan toisia ja panostuksella ohjaamaan pelin kulkua. Texas holdemin vaikeustaso on myös kohdallaan, sillä jos vertaa sitä vaikeampaan hold em peliin, eli omahaan, on sen suosio amatööripiireissä huomattavasti suurempi.

Texas hold'em säännöt ovat todella yksinkertaiset ja ainoa haaste uusille pelaajille on vuorojärjestys. Pelaajille lötyy monta paikkaa joissa on säännöt netissä selkeästi luettavissa ja vartin tarkka lukeminen riittää pelin oppimiseen. Texas hold'em strategia onkin sitten eri asia ja vaatii pitkän harjoittelun. Aloittelijoille tietysti voi sanoa vinkiksi, että hidas ja varma pelaaminen tuottaa yleensä tulosta, vaikka ei kovin nopeasti.