Aloittelevat pokerinpelaajat ovat tunnetusti innokkaita pelaamaan turnauspelejä, mutta moni tulee tällä tavalla vain menettämään rahansa. Turnauspeli on aivan erilaista kuin tavallinen pöydässä pelaaminen ja se yllättääkin monet pelaajat.

Pelaajan tulisi olla laskelmoiva ja varauksellinen, kuten pelijumalan ilmentymä James Bond. Baccaratissa salainen agentti on lyömätön, ja pelaajien tulisi tähdätä samanlaiseen pelikuriin.

Aloittelijoille on aina suositeltavaa aloittaa pokeriturnaukset freeroll-pöydistä, jolloin pelissä ei ole mitään kiinni. Näin saat hyvää harjoitusta turnausrakenteesta ja voitat mahdollisesti oikeaa rahaa samalla. Ainoa ero freerolleissa on ns. itsemurhapelaajat, jotka puskevat rahat todella herkästi keskelle toivoen joko kovaa saalista tai pelien loppumista.

Näihin äkkinäisiin pelaajiin kannattaa suhtautua varauksella, eikä heistä ole harmia ensimmäisen puolen tunnin jälkeen. Alun aikana kannattaa vain olla hieman varovainen ettei lähde siihen leikkiin mukaan ja menetä stäkkiään aivan turhan päiten.